Historiek

Toen Constant Ansoms in 1954 zich ging specialiseren van schrijnwerker naar trappenmaker moest er nog veel werk met een minimum aan machines gebeuren. Met behulp van een lintzaag, een vlak- en vandikteschaaf /frees en een tafelschuurmachine alsook nog veel handwerk kwamen de trappen tot stand. Er werd gewerkt in een klein werkhuis in de Warandestraat. Het vervoeren van de trappen gebeurde per aanhangwagen. Ook al het materiaal dat er nodig was bij het plaatsen moest telkens op en af geladen worden. Bij regenachtig weer werd er nog een zeil over getrokken. Dit tijdrovend werk zou op de dag van vandaag niet meer denkbaar zijn.

In 1977 nam de zoon François het bedrijf over. Hij vestigde zich aan de Wuustwezelseweg en maakte zo deel uit van de Loenhoutse Ambachtelijke Zone. Er werd een veel ruimer atelier gebouwd zodat er meer plaats was voor modernere machines en tevens een ruime houtopslagplaats. De trappen werden voortaan vervoerd per camion. Ook deed in 1990 de computer zijn intrede. De trappen zouden voortaan digitaal getekend worden door Erik (zoon van François). In 1997 werd dan de eenmanszaak omgevormd tot een vennootschap. Dit alles tezamen was een aanzienlijke verbetering voor het bedrijf.

In 2009 zette Erik het bedrijf verder. Momenteel wordt er gewerkt met een computergestuurde freesmachine. Als medewerkend patroon volgt hij het vervaardigingproces op van begin tot einde zodat er altijd rechtstreeks contact is tussen producent en klant.